Banca Mondială plănuieşte ajutor financiar pentru vecinii Siriei

_86146197_86146196

Banca Mondială încearcă să ofere un pachet de asistență financiară pentru țările care găzduiesc refugiații din Siria. Oficialii Băncii spun că este o povară financiară substanțială fiind suportată de către Liban și Iordania. Aceştia discută despre un ajutor de la țările bogate și naţiunile din Golf. Oficialii spun ca ideea a fost bine primită de către potențialii contribuabili si speră ca primele fonduri să fie plătite în patru sau şase luni.

Milioane de refugiați se găsesc în prezent în țările învecinate Siriei. Cel mai mare număr se află în Turcia, dar aici economiile sunt cele mai mici din Liban și Iordania care se confruntă cu o criză financiară mult mai mare. În Liban numărul este echivalentul a 30% din populație. În Iordania cifra este de 20%.

_86148502_86148501

Cheluielile bugetelor guvernamentale vin de la 85% din populația refugiată care trăiesc în locuințe normale, şi nu în tabere, unde costurile sunt suportate de Organizația Națiunilor Unite. Liban și Iordania sunt clasificate ca țări cu venituri medii.

Banca Mondială nu le poate oferi subvenții sau credite ieftine. Acest lucru poate fi oferit doar națiunilor cu venituri mici. Pentru țările cu venituri medii se poate împrumuta, dar la o rată a dobânzii care, în esență, acoperă costurile îndatorării proprii ale băncii.

http://www.bbc.com/news/business-34546254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =