Banca Transilvania cumpără BancPost

 

În cursul zilei de ieri, Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat achiziționarea a 99,15% din pachetul majoritar de acțiuni deținut de către Eurobank Group în capital social cu Bancpost, anunță monitorulcj.ro. Astfel, astăzi urmează ca actele să fie parafate.

Până la finalizarea tranzacției, cele două bănci vor activa în continuare separat, urmând ca apoi să înceapă procesul de integrare Bancpost în cadrul Băncii Transilvania. De asemenea, în urma acestei achizții, BT va urma să aibă participații și în alte societăți din cadrul Eurobank, cum ar fi ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN.

Cauza acestei mutări poate fi determinată de către acordul pe care grupul Eurobank îl are cu autoritățile de concurență ale Uniunii Europene, conform căruia trebuie să vândă active de 8,7 miliarde de euro în afara Greciei, până în 2018.

Ca urmare a acestei achiziții, Banca Transilvania luptă pentru supremație în ceea ce privește sistemul bancar din România. Momentan, se situează pe a doua poziție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 42 =