banca vinovata

0d8cb781-7538-462a-b62e-3def3216d23f-460x276

Credit Suisse pledează vinovat
Gigantul bancar elvetian Credit Suisse a pledat vinovat, deoarece a ajutat unii clienti din SUA să evite plata impozitelor către guvernul Statelor Unite și a fost de acord să plătească o amendă de 2,6 miliarde dolari.

Aceasta este cea mai mare banca, de 20 de ani încoace, care a pledat vinovată pentru acuzații penale în Statele Unite. Însă, Credit Suisse a spus într-o declarație că regretă profund abaterile din trecut. Iar, decontarea, va reduce profitul său net, pe al doilea trimestru, la 1,6 miliarde de franci elvetieni ( 1,8 miliarde dolari).

Cu toate acestea, ca parte a acordului cu autoritățile de reglementare din SUA , banca nu-şi va pierde licența bancară în SUA .Potrivit rapoartelor mass-media din SUA , nici preşedintele Credit Suisse, Urs Rohner, nici directorul executiv Brady Dougan nu îşi vor pierde locurile de muncă ca urmare a acordului.Autoritățile americane au inculpat deja opt angajați Credit Suisse , care au ajutat clientii în evaziune fiscală. Însă, Credit Suisse nu este singura bancă cu probleme. Procurorii americani au urmărit peste 100 de alte bănci elvețiene, că ar fi ajutat americani bogați, să scape de taxele din SUA.

http://www.bbc.com/news/business-27478532

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =