BANCI SI DROGURI

  • us-banken-duerfen-mit-legalen-marihuana-anbietern-geschaefte-machen-127674267Băncile americane, afaceri cu droguri

Traficul de marijuana, recent legalizat în statul american Colorado este în plină expansiune. Dar pâna în prezent operatorii de Cofeeshop-uri trebuiau să efectueze toate tranzacțiile în numerar. Motivul este că băncile se tem să nu încalce legile în afacerile cu dealerii de marijuana. Dar acest lucru se poate schimba acum.

 

După legalizarea marijuanei în Colorado, guvernul SUA va permite operatorilor de Coffeshop-uri să își deschidă conturi bancare. Departamentul trezoreriei de la Washington a publicat vineri proceduri privind modul în care instituțiile financiare au voie să facă afaceri cu magazinele autorizate să vândă marijuana.

 

Tema este extrem de delicată. În timp ce marijuana poate fi vândută în statul Colorado și va putea, de asemenea, în curând și în statul Washington, recum și în alte 18 state ce au aprobat utilizarea acesteia în scopuri medicinale, guvernul federal îl clasifică în continuare ca un drog ilegal.

 

Băncile din SUA și companiile de carduri de credit s-au temut că vor încălca legile federale pentru spălări de bani dacă vor face afaceri cu producători sau furnizori de marijuana. Acum guvernul de la Washington a fixat un cadru strâns în care instituțiile financiare pot oferi servicii financiare pentru tânăra industrie.

 

Băncile trebuie, prin urmare, să acorde o atenție specială licențelor clienților lor și să respecte cerințele legale. Printre acestea se includ interdicția de a vinde marijuana persoanelor minore sau colaborarea cu cartelurile de droguri. În plus băncile sunt obligate să raporteze autorităților cu privire la afacerilor lor cu marijuana și să raporteze în mod regulat cu privire la identificarea de activități suspecte.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/nach-marihuana-legalisierung-in-colorado-us-banken-duerfen-mit-drogen-anbietern-geschaefte-machen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 7