Băncile americane depăşesc aşteptările

_87789046_87789045Bank of America si Morgan Stanley au raportat profituri peste așteptări in al patrulea trimestru, favorizate de cheltuielile de judecată mai mici. Bank of America a declarat că profiturile au crescut cu 10%, comparativ cu 2014, ajutate de o scădere a cheltuielilor, inclusiv cheltuielile de judecată. Banca, a doua cea mai mare din SUA pe bază de active, a declarat că venitul net a crescut la 3,01 miliarde de dolari, de la 2.74 miliarde de dolari.

Morgan Stanley a raportat un profit de 908 milioane de dolari pentru al patrulea trimestru, comparativ cu o pierdere de 1,6 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Banca a redus costurile pentru a ajuta la compensarea performanțelor slabe în veniturile fixe, marfuri si divizia valutară. Costurile Morgan Stanley au scăzut cu 27% în al patrulea trimestru la 3,7 miliarde de dolari, iar banca a declarat că va continua să se concentreze pe gestionarea cheltuielilor în 2016. Bancile americane, în general, au avut un start dificil in acest an, cu rezervele globale volatile, scăderea prețurilor petrolului și încetinirea creșterii în China, ceea ce duce la piețele de credit slabe și pune presiune asupra veniturilor.

http://www.bbc.com/news/business-35352398

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3