Băncile cred că un antreprenor bun este cel care n-a avut probleme, nu e aşa

educatie-financiara

Băncile au impresia că un antreprenor bun este cel care n-a avut niciodată vreo problemă, ceea ce nu este adevărat, spune Gabriel Creţu, broker de credite şi fondator al Adwisers IFN, instituţie de creditare nebancară pentru IMM-uri.

”Evident că şi antreprenorii au avut perioade mai grele, în 2008-2009, unele au fost uşor de dus, altele mai grele. Există foarte mulţi antreprenori care au experienţă, au nevoie de finanţare pentru încă un business. Neexistând legea falimentului personal, unii dintre ei au un trecut de care nu pot scăpa şi nu mai sunt eligibili pentru bancă.“, a declarat Gabriel Creţu, broker de credite şi fondator al Adwisers IFN.

Adwisers Financial IFN, parte a companiei de consultanţă financiară Adwisers, fondată în urmă cu trei ani, finanţează clienţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate de creditare ale băncilor, din cauza anumitor incidente de plată în trecut, sau pentru că se află la început de drum.

Finanţarea Adwisers IFN este de tip bridge. „Dobânzile pleacă de la 18%. Chiar dacă pare mare dobânda, finanţarea noastră este de tip bridge – punte. Suntem între două evenimente, finalul fericit pentru noi este refinanţarea clientului la bancă. Îl «însănătoşim» şi apoi mergem la bancă pentru refinanţare.“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2