Băncile elveţiene sporesc îngrijorarea FIFA

FIFA-Corruption

Băncile elveţiene sporesc îngrijorarea FIFA

Procurorii elvețieni investighează 53 de cazuri posibile de spălare de bani în ancheta care implică licitaţia pentru Cupele Campionatului Mondial din 2018 și 2022. Procurorul General Michael Lauber a declarat că incidentele au fost raportate de către băncile elvețiene. Acesta spune că biroul său a analizat o cantitate mare de date confiscate din anchetă de FIFA.

Ancheta elvețiană nu este singură, ci se execută în paralel cu o alta în Statele Unite. Potrivit şefului comisiei de etică al FIFA Carl Borbely, în cazul în care noi dovezi ies la iveală, camera de investigație va extinde grupul de suspecți, adaugând ca anchetatorii Fifa sunt pregătiţi pentru a crește numărul de personal în orice moment, dacă este necesar.

Campionatele Mondiale din 2018 şi 2022 au fost grupate în Rusia, respectiv Qatar. Însă, înalt oficialul FIFA Domenico Scala a declarat că deciziile pot fi anulate dacă apar indicii de luare de mită. Ambele țări neagă orice ilegalitate. Până în prezent, nu s-au dezvăluit prea multe despre ancheta elvețiană, decât că aceasta este condusă de către FBI.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33163918

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =