Băncile franceze au depăşit aştepările de profit

_82794945_6lcbhnd7

Băncile franceze au depăşit aştepările de profit

Băncile franceze, Societe Generale și Credit Agricole au raportat creșteri solide în rezultatele trimestriale, datorită veniturilor puternice din activitatea bancară de investiții.

O recuperare în economia europeană a contribuit de asemenea, la creşterea profiturilor. Vânzările puternice din activitătea bancară de investiții a contribuit la propulsarea câștigurilor Societe Generale de cinci ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, la 868 milioane de euro.

Credit Agricole a câștigat 784 milioane de euro în primul trimestru. Ambele bănci au depăşit previziunile analistilor cu rezultatele lor trimestriale. Programul de stimulare a Băncii Centrale Europene a a alimentat activitatea comercială pe piețele financiare volatile din regiune, care a contribuit la creşterea câștigurile băncilor din Europa.

În primul trimestru al anului 2015, Societe Generale a înregistrat o creştere cu 21% în veniturile din divizia sa bancară. Pentru Credit Agricole, activitățile bancare corporative și de investiții au obţinut 320 milioane de euro, în primul trimestru al acestui an.

http://www.bbc.com/news/business-32604335

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 85