Băncile Goldman Sachs şi UBS vor să transfere 4.000 de locuri de muncă din Marea Britanie după Brexit/ HSBC mută 1.000 de angajaţi

brexit_05583300

Băncile Goldman Sachs şi UBS au avertizat Guvernul britanic că vor reduce în total cu 4.000 numărul locurilor de muncă din Londra, urmând să transfere activităţi în Uniunea Europeană în contextul Brexit, după ce HSBC a făcut un anunţ similar.

Potrivit publicaţiei germane Handelsblatt, grupul de servicii financiare Goldman Sachs analizează posibilitatea reducerii la jumătate a numărului locurilor de muncă din Marea Britanie. Practic, 3.000 de locuri de muncă ar urma să fie transferate în Varşovia, Frankfurt şi New York, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE.

La rândul său, Axel Weber, preşedintele grupului bancar elveţian UBS, a declarat pentru BBC că “aproximativ 1.000” dintre cele 5.000 de locuri de muncă pe care compania le are în Londra ar putea fi afectate de Brexit.

Banca HSBC a anunţat miercuri că intenţionează să transfere aproximativ 1.000 de angajaţi de la Londra la Paris, după ce Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. Directorul executiv al companiei, Stuart Gulliver, a declarat cu ocazia participării la Forumul Economic Mondial, aflat în curs la Davos, că cea mai mare bancă din Europa probabil va transfera 1.000 de angajaţi, care generează aproximativ 20% din veniturile comerciale HSBC. “Nu îi transferăm anul acesta, poate nici anul viitor. Îi vom muta în circa doi ani, când ieşirea Marii Britanii din UE va deveni efectivă”, a declarat Stuart Gulliver.

Anunţul HSBC a fost făcut la scurt timp după ce premierul Theresa May a transmis că Marea Britanie va părăsi piaţa internă a UE după desprinderea de Blocul comunitar. Companii importante din domeniul serviciilor financiare au avertizat că ar putea muta sedii din Marea Britanie în spaţiul Uniunii Europene după Brexit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =