Băncile grecești au nevoie de 14,4 miliarde de euro

328DCC008FF6A1B2
Rezultatul testului de stres pentru cele mai mari bănci din Grecia arată că în cazul capitalului propriu al instituțiilor există o lacună de miliarde. Dacă acești bani vor sosi, acest lucru depinde cu toate acestea de guvernul de la Atena.

Cele mai mari patru bănci grecești au nevoie potrivit estimărilor Autorității Europene de Supraveghere Bancară de până la 14,4 miliarde de euro, pentru a corespunde cu cerințele de reglementare. Asta reiese din rezultatele testului de stres pentru băncile considerate relevante pentru sistem precum Piraeus Bank, National Bank of Greece și Alpha Bank, pe care BCE le-a făcut publice.

Guvernul grec a prezentat Parlamentului de la Atena o lege pentru recapitalizarea băncilor grecești. Legea ar trebui trecută în acest weekend. În cel de-al treilea pachet de salvare pentru Grecia, în valoare totală de 86 de miliarde de euro partenerii europeni au declarat că până la 25 de miliarde sunt disponibile pentru bănci.

Cu toate acestea, reformele sunt în continuare o condiție pentru a primi capital proaspăt. Premierul reales în luna septembrie, Alexis Tsipras, a fost de acord să continue reformele dure și măsurile de austeritate sub presiunea creditorilor.

Fondul european de salvare, ESM, a păstrat deja în cadrul programului 10 miliarde de euro pe un cont separat pentru revitalizarea băncilor. Din aceștia nu au ieșit încă nimic. Șeful grupului euro, Jeroen Dijsselbloem, a explicat pe scurt că este foarte clar faptul că economia Greciei depinde de recapitalizarea băncilor. De aceea este important ca acest lucru să fie făcut posibil cât mai repede.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechische-Banken-brauchen-14-4-Milliarden-article16255241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 6