Băncile iraniene vin la München

Middle-East-Bank

Companiile din Bayern vor să facă afaceri cu Iranul, dar până acum au existat probleme: majoritatea băncilor occidentale nu ofereau nici un fel de posibilități de a efectua plăți către Iran. Trei instituții financiare din Iran vor să facă acum pasul spre Germania.

Trei bănci iraniene vor, potrivit datelor Ministerului Bavarez al Economiei, ca pe viitor să opereze afacerile europene din München. Ministrul Bavarez al Economiei, Ilse Aigner – din partea CSU – a urmărit în călătoria sa din Iran să discute despre angajamentele Middle East Bank, Parsian Bank și Sina Bank pentru deschiderea unor reprezentanțe, spune o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Relațiile comerciale dintre companiile bavareze și Iran se lovesc încă de multe bariere în domeniul traficului de lichidități, spune Aigner pentru publicația “Münchner Merkur”. Majoritatea băncilor occidentale nu oferă încă nici un fel de posibilități de plată către Iran, de frica unor sancțiuni din partea Statelor Unite. Reprezentanțe ale unor bănci iraniene la München ar fi astfel de importanță majoră pentru companiile germane și pentru cele iraniene, pentru că există un potențial enorm de export și investiții în direcția Iranului, care pe viitor pot fi fructificate mai ușor.

Ministrul se află până marți în Iran pentru discuții, fiind însoțită de o delegație economică de 50 de persoane. Cele trei bănci au primit deja aprobarea Băncii Centrale a Iranului pentru fondarea de reprezentanțe în străinătate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Iranische-Banken-kommen-nach-Muenchen-article18563436.html

  1. Explozia unei rachete la Cape Canaveral

La stația spațială americană de la Cape Canaveral s-a petrecut o explozie. O rachetă fără echipaj uman aparținând companiei SpaceX a fost distrusă. Nu este prima dată când compania privată americană înregistrează un eșec în cazul unei lansări.

La stația de lansări spațiale de la Cape Canaveral, din statul federal american Florida, o rachetă a explodat. Explozia s-a petrecut pe domeniul firmei private SpaceX, raportează presa americană citând agenția spațială națională, NASA. Televiziunile au arătat cum deasupra instalației de lansare s-a ridicat un nor negru de fum. Oamenii nu au fost puși în pericol, anunță autoritățile locale de intervenție pe rețeaua de socializare Twitter. Situația este monitorizată, dar deocamdată nu a fost nevoie de intervenția serviciului de ambulanță, spune un purtător de cuvânt.

Potrivit rapoartelor, planul era efectuarea unui test de rutină cu o rachetă fără echipaj uman. Sâmbătă o rachetă ar fi trebuit apoi să ducă un satelit israelian în spațiu. În luna iunie a anului trecut o altă rachetă a companiei spațiale SpaceX a explodat. Ea avea rolul de a purta modulul de transport “Dragon”, încărcat cu provizii, către Stația Spațială Internațională. Transportorul a fost distrus ca urmare a exploziei. Cercetările au arătat, potrivit CEO-ului SpaceX, Elon Musk, că explozia s-a petrecut ca urmare a unui lonjeron de oțel, care era rupt.

Se pare că lonjeroanele au fost fabricate incorect, a mai adăugat acesta în iulie 2015 în cadrul unei conferințe telefonice. Compania dezvoltă printre altele rachete reutilizabile. După patru încercări eșuate în aprilie 2016 compania SpaceX a reușit să aterizeze pentru prima dată o rachetă pe o platformă marină fără echipaj uman.

http://www.n-tv.de/wissen/Rakete-explodiert-auf-Cape-Canaveral-article18547756.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 13