Băncile mici din Marea Britanie consideră noua taxă suplimentară de 8% abuzivă

_85486684_guildfordstoreinternal

Băncile mici din Marea Britanie consideră noua taxă suplimentară de 8% abuzivă

Câţiva dintre directorii băncilor mai mici şi nou înfiinţate din Marea Britanie au stabilit o întâlnire cu Oficialii Trezoreriei să se plângă că noua taxă suplimentară pe profit este nedreaptă. După bugetul pe iulie, băncile vor trebui să plătească o taxă de impozit de 8% pe profit de peste 25 milioane de lire sterline, începând de anul viitor. În același timp, taxele bancare, ce afectează băncile mari, vor fi reduse treptat. Însă băncile mici susțin că noua taxă le va afecta capacitatea de a împrumuta bani, și o vor schimbată.

Cu toate acestea, cancelarul George Osborne a susținut anterior că noua suprataxa de 8% este corectă, și va crește concurența. Taxa bancară, care se calculează în funcție de mărimea bilanțurilor băncilor, va fi redusă în luna ianuarie de la 0,21% la 0,18%.

Băncile mari, cum ar fi HSBC și Standard Chartered s-au plâns că au fost sancționate, deoarece taxa se aplică operațiunilor în străinătate, precum și în Marea Britanie. Din acest motiv, HSBC a amenințat că îşi va muta sediul central în afara Regatului Unit. În luna iulie, cancelarul a anunțat că timp de șase ani taxa s-ar aplica doar operațiunilor unei bănci din Marea Britanie.

http://www.bbc.com/news/business-34219304

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 86 =