Băncile populare sub presiune

f6a980322ae0fa1003af2ed1d89591dd

Politica dobânzilor extrem de reduse practicată de BCE aduce împovărare pentru populație și băncile Raiffeisen din Germania. Asociația de profil, BVR, estimează pentru 2016 un ușor regres al profitului.

Băncile populare și cele de tip Raiffeisen din Germania se pot bucura de profituri de peste 2 miliarde de euro pentru anul trecut. În ciuda acestui rezultat pozitiv, starea de spirit în una sau mai multe bănci cooperatiste este proastă, spune Uwe Fröhlich, președintele asociației din domeniu, BVR, la Frankfurt.

Motivul sunt presiunile tot mai mari ale prevederilor legale și politica dobânzilor reduse practicată de Banca Central Europeană. Tot mai multe astfel de instituții mici sunt astfel copleșite și trebuie să fuzioneze cu bănci învecinate. Un model de succes pentru băncile cooperatiste obligă la reforme structurale.

Anul trecut numărul băncilor populare și Raiffeisen, bănci Sparda sau PSD și instituții cooperatiste speciale a scăzut cu 26 până la un total de 1021. Anul acesta Fröhlich se așteaptă la alte 40-50 de fuziuni, trend ce se va păstra și pentru anii ce vor urma. Este un proces de consolidare, consideră acesta, care nu se poate desfășura fără un efort considerabil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Volksbanken-stehen-unter-Druck-article17182431.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 92