Băncile regionale, vânt din spate

48390083-1

Băncile regionale, vânt din spate

Băncile landurilor germane se îndepărtează tot mai mult de criza financiară. Helaba și BayernLB au raportat pentru primele trei luni ale anului profituri obișnuite. Ele profită de situația economică bună din Germania.

Conjunctura favorabilă din Germania joacă un rol benefic pentru băncile landurilor germane. Helaba a câștigat în primul trimestru 141 de milioane de euro înainte de taxe, BayernLB de asemenea 206 milioane.

Afacerile cu clienți corporativi merg bine, spune Chief Financial Officer-ul de la ByernLB, Markus Walter. Iar previziunile de risc sunt de asemenea foarte reduse. Din cauza vântului puternic din spate BayernLB a putut să reducă efectul deprecierii creditelor. BayerLB a putut rezolva în ultima perioadă mai multe rambursări decât cele noi pe care le-a creat. Pentru restul anului se așteaptă o dezvoltare stabilă, declară șeful BayernLB, Johannes Jörg Riegler.

Agenția de rating Fitch certifică majoritatea băncilor din landuri într-un studiu actual ca înregistrând progres în afacerile lor de bază și în reducerea riscurilor. De asemenea proprietarii, landurile federale și casele de economii vor apela la instituțiile lor pentru salvarea celor aflați în necaz. Prin urmare, Fitch a redus mai puțin ratingul băncilor regionale și mai puternic pe cel al Commerzbank și a altor instituții bancare germane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Landesbanken-bekommen-Rueckenwind-article15136086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 32