BANCILE SOS

  • 3-format3Băncile din Europa au mai multe credite neperformante ca niciodată

Tot mai multe întreprinderi și consumatori au dificultăți cu rambursarea creditelor. Grămada de credite neperformante este în creștere, potrivit unui studiu, până la nivelul record de 1000 miliarde de euro.

 

Creditele neperformante se apropie, conform datelor din bilanțurile contabile ale băncilor din zona euro și a unui studiu realizat de firma de consultanță Ernst & Young, de suma de 1000 de miliarde de euro. Un procent de 7,8% din totalul creditelor nu vor fi, cel mai probabil, rambursate în timp util în acest an, conform raportului Ernst & Young pentru Prognoza Serviciilor Financiare din Zona Euro. Acest procent corespunde unei sume de 940 de miliarde de euro, cu 120 de miliarde mai mult decât în 2012. Prin urmare, această sumă este mai mare decât niciodată.

 

Cele mai multe bănci își au creditele neperformante în Spania (12%) și Italia (11,5%). În Germania procentul este de 3,2%, prin urmare este un stat model. Deutsche Bank a avut o rată de credite neperformante de 2,5% pentru primele nouă luni ale anului trecut.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/studie-auf-europas-banken-lasten-so-viele-faule-kredite-wie-nie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =