Bangladesh trimite 1,5 milioane de muncitori în Malaezia

bangladesh-malaysia-workers

Bangladesh trimite 1,5 milioane de muncitori în Malaezia, ca parte a noului acord între cele două națiuni. Acordul formal, urmează să fie semnat înainte de luna martie 2016. Malaezia, o piață importantă a forţei de muncă pentru bengalezi, va primi muncitorii în următorii trei ani. Se estimează că sunt deja aproximativ 600.000 de cetățeni din Bangladesh care lucrează în Malaezia.

Acordurile anterioare între cele două guverne, semnate în 2012 și 2014 , nu au produs rezultatele dorite, a declarat Mohammad Shafiul Alam, secretarul de Cabinedt din Bangladesh, adăugând că cel mai recent acord va fi modificat în mod corespunzător. Costul trimiterii unui lucrător – care ar fi între 300- 328 de lire – va fi suportat de către angajatori.

În conformitate cu planul anterior, Bangladesh putea trimite până la 50.000 de muncitori în Malaezia la fiecare șase luni, dar afacerea nu a avut succes. Cifrele de la Biroul Forței de muncă, Ocuparea forței de muncă și Formare (BMET) arata că doar 7.000 muncitori au fost capabili să plece în Malaezia.

Cel mai recent sistem va include, de asemenea, participarea agențiilor de recrutare private. “Conform noului acord, femeile vor putea merge, de asemenea în Malaezia”, a mai spus Alam. Odată ce noul acord este în vigoare, acordurile anterioare vor fi, de asemenea, anulate.

http://www.ibtimes.co.uk/bangladesh-send-1-5-million-workers-malaysia-1542729

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 87