BANI ASCUNSI

 

  • 2-format3Credit Suisse a ascuns 10 miliarde de dolari pentru clienți americani

S-a dublat suma de bani ce a fost ascunsă, față de cea care s-a făcut cunoscută anterior. Mii de clienți bogați americani au fost ajutați de către banca elvețiană în realizarea de evaziune fiscală. Iar practicile exacte au fost incluse într-un raport recent.

 

Gigantul bancar elvețian Credit Suisse a recrutat în secret mii de clienți bogați, potrivit unui raport al unei comisii a senatului SUA și i-a ajutat pe aceștia să scape de taxele din țara de origine. Se pare că suma totală ce a făcut obiectul evaziunii fiscale se ridică la 10 miliarde de dolari, ce ar fi fost sustrași impunerii de către autoritățile fiscale americane, de două ori mai mult decât se cunoștea anterior.

 

Raportul este rezultatul a doi ani de investigații și a fost eliberat miercuri pentru studiu în fața comitetului, de către șeful Credit Suisse, Brady Dougan. Prin urmare, a doua cea mai mare bancă elvețiană se pare că a avut în anul 2006 un număr de 19.000 de clienți din Statele Unite ce dețineau conturi și dobânzi secrete. Peste 1800 de angajați ai băncii ar fi favorizat evaziunea fiscală. În plus, Credit Suisse a înșelat investitorii cu privire la creșterea diviziei de private banking.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/recht-steuern/hilfe-zur-steuerhinterziehung-credit-suisse-versteckte-10-milliarden-fuer-amerikaner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =