Bani de bani, 200 de milioane de euro pe POS DRU

Beneficiarii-proiectelor-POSDRU-cu-nereguli-sunt-buni-de-plata

Finanţări în valoare de 200 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale

Minune mare!

Azi,08.07.2014 in cadrul unui eveniment la care au participat premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a fost lansata cererea de propuneri de proiecte în valoare de 200 milioane de euro pentru finanţarea dezvoltării economiei sociale în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

“Odată cu lansarea cererii de proiecte de 200 milioane de euro pentru finanţarea economiei sociale prin POS DRU marcăm importante schimbări de abordare: proiectele vor fi evaluate încă din prima zi de depunere – nu mai stăm să aşteptăm închiderea apelului pentru a începe evaluarea-, iar salariile plătite în cadrul proiectelor sunt plafonate la nivelul celor din Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte va fi încurajată înfiinţarea de noi grupuri şi parteneriate funcţionale între cooperative, asociaţii de întrajutorare, fundaţii şi asociaţii, întreprinderi, agenţii care vor înfiinţa structuri ale economiei sociale. Scopul acestora va fi oferirea de noi servicii şi oportunităţi persoanelor cu dificultăţi în integrarea sau reintegrarea pe piaţa muncii în special din zonele rurale, vor facilita accesul la noi servicii sociale, de sănătate, educaţie şi vor contribui la valorificarea forţei de muncă în special din zonele rurale prin creşterea oportunităţilor de ocupare pentru persoanele de etnie roma, pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru alte grupuri vulnerabile expuse riscului de excluziune socială.

Finanţările POS DRU vor susţine grupurile defavorizate precum persoane de etnie roma, persoane cu dizabilităţi, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, copii şi femei în situaţii de risc, familii monoparentale sau care au mai mult de doi copii, persoane care au părăsit timpuriu învăţământul şcolar, victime ale violenţei în familie, persoane care trăiesc din venitul minim garantat sau care locuiesc în comunităţi izolate, victime ale traficului de persoane etc. Beneficiarii şi partenerii eligibili pentru contractarea de finanţări în cadrul acestui apel sunt ONG-urile, cooperativele, furnizorii de servicii sociale, furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi (publici şi privaţi), întreprinderile implicate în economia socială, autorităţi ale administraţiei publice locale.Mai jos documentele care detaileaza modul de finantare.

– Ghidul Solicitantului Conditii Specifice nr. 168 „Dezvoltarea economiei sociale” gs168f

– Anexa 3 Planul de afaceri a3f

– Bugetul proiectul aferent cererii de propuneri de proiecte nr. 168  buget6-2.1f

– Schema de ajutor de minimis „Dezvoltarea economiei sociale”, finantata din DMI 6.1 minimis2014

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile………….finantarea de mai sus nu se refera si la categoria de mai jos…

Doi politisti isi cumpara o bila. Unul dintre ei o arunca pe pamant si aceasta sare de doua ori. Politistul se enerva si o mai arunca o data. acelesi rezultat: aceasta sare de doua ori.

– Mai Sorine, cum de bila asta sare de doua ori, si nu de trei ori de fiecare data cand o arunc?

– Mai da tu esti fraier! Daca sarea de trei ori se numea trila.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8