BANI LA MUSTACIOS

  • verguetung-gestiegen-daimler-boss-zetsche-hat-allen-grund-zum-lachenȘeful Daimler primește bani

Producătorul auto Daimler are atât de mulți bani de pe urma anului trecut cum nu a mai avut niciodată până acum. Prin urmare și membrii consiliului de administrație obțin mai mult. CEO-ul companiei, Zetsche, a încasat de departe cel mai mult.

 

Câștigurile record ale constructorului de automobile Daimler se răsfrâng și asupra directorilor prin sistemul de recompensare al companiei. CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, a primit anul trecut o compensație totală de 8,2 milioane de euro, după cum reiese dintr-un raport anual al grupului.

 

Daimler a câștigat în 2013 aproape 11 miliarde de euro, fiind aproape de a realiza un record în privința câștigurilor dintr-un an fiscal. Dar recordul este explicabil, în mare parte, prin veniturile aduse de vânzarea acțiunilor de la fosta companie EADS (Airbus), producătoare de aeronave. De acolo Daimler a obținut circa 3 miliarde de euro. Dacă excludem această sumă, rezultatul este similar celui din anul precedent.

 

Iar banii primiți de Zetsche din partea grupului depășește orice altă sumă încasată de alt director al unei companii auto. Chief Financial Officer-ul grupului, Bodo Uebber, vine cu aproximativ 3,5 milioane de euro pe locul doi în topul celor mai mari salarii din conducerea Daimler. Apoi urmează directorul de dezvoltare, Thomas Weber, cu suma de 3,1 milioane de euro, pe locul al treilea. Dacă Zetsche și colegii săi vor să continue să primească bonsuri atât de mari, vor trebui să aducă mai mulți bani pentru companie. Consiliul de Supraveghere a ridicat ținta de câștiguri. Profitul va trebui ca pe viitor să fie cu cel puțin 5% mai ridicat decât media grupurilor ce fac parte din industria auto.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/managergehaelter-daimler-boss-zetsche-bekommt-8-2-millionen-euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 80