Bani nerambursabili de la UE prin apelul de proiecte “România profesională – Întreprinderi competitive”

Apelul de proiecte “România profesională – Întreprinderi competitive” va fi deschis în perioada 12 octombrie – 12 decembrie 2017, informează joi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene lansează, în acest sens, Ghidul Solicitantului Condiții Specifice “România profesională — Întreprinderi competitive” și apelul de proiecte de tip competitiv.

În cadrul acestei cereri de proiecte vor fi susținute, în mod corelat și unitar, activități din cadrul OS 3.8 menite să contribuie la creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici etc. Standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite, în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, identificate conform Strategiei naționale pentru competitivitate 2014-2020 /domeniilor de specializare inteligentă și în concordanță cu Strategia națională de cercetare, dezvoltare și inovare.

Tipurile de activități care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt, în principal, cele care vizează îmbunătățirea activității de management al resurselor umane în companii prin creșterea numărului de angajați care beneficiază de noi instrumente, metode, practici etc. de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite, în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv.

În cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea procedurii competitive și lansat în contextul Axei Prioritare AP 3/ PI 8. V/ OS 3.8 din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 26,095 milioane euro (contribuția UE și contribuția națională).

Sistemul informatic MySMIS 2014 se va deschide în data de 12 octombrie 2017, ora 10:00, și se va închide în data de 12 decembrie 2017, ora 16:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =