BANI PENTRU COPII

  • urn-newsml-dpa-com-20090101-140311-99-00750-large-4-3Guvernul german crește alocațiile pentru copii doar în 2016

În acordul de coaliție german, dintre CDU și SPD, cele două forțe au convenit să ridice alocația pentru copii. Ministrul de finanțe, Schäuble, dorește cu toate acestea să prezinte în 2015 un buget echilibrat, fără să fie nevoie ca statul german să se împrumute.

 

Coaliția neagră-roșie are în vedere promisiunea de a crește alocația pentru creșterea copiilor, până în anul 2016. S-a vorbit destul de mult despre ridicarea sumei, conform informațiilor din presa germană. Odată cu creșterea beneficiilor pentru copii, ar trebui să crească și așa-numitele “cote pentru copii”. Acestea sunt plătite celor cu venituri reduse, ce au copii și trebuie să adauge la veniturile lor beneficii de tip Hartz-IV.

 

Alocația pentru copii este în prezent 184 Euro pentru primul și al doilea copil, pentru al treilea este 190 de Euro, iar pentru orice număr suplimentar de copii alocația se ridică la suma de 215 euro. Uniunea și SPD-ul au convenit la creșterea acestor sume în acordul lor de coaliție. Iar ca bază pentru această creștere, guvernul ar putea mări impozitul cu 72 de euro, până la 7080 de euro. De creștere vor beneficia majoritatea părinților, mai puțin cei considerați cu venituri mari. Creșterea ar urma să coste statul suma de 425 de milioane de euro suplimentar pe an. Cu toate acestea, ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble cere o derogare, pentru că el țintește în 2015 un buget echilibrat.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-03/kindergeld-erhoehung-verschiebung-familienpolitik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 41