Bani de start-up pentru avioane cu elice

48390083-1

Crowdfunding pentru Regionaljets
Prin Crowdfunding persoanele pun la dispoziție bani pe internet de exemplu pentru start-up-uri. Un britanic caută acum finanțare pentru o companie de avioane regionale. Mai presus de toate companiile aeriene regionale ar putea beneficia de pe urma acestui tip de finanțare.

Până în prezent crowdfunding este în primul rând un fenomen regional. Oamenii cer în acest fel bani prin intermediul unui site web, bani ce urmează a fi folositți pentru pornirea de start-up-uri, formații sau proiecte sociale în regiunea dvs. Dar acum antreprenorul britanic Bradley-Ward vrea să folosească conceptul de crowdfunding într-un domeniu complet diferit, pentru afaceri la nivel mondial și anume finanțarea de aeronave.

Împreună cu partenerii, Bradley Ward a deschis recent platforma de internet Ablrate.com. Persoanelor generoase și clienților paginii le cer bani pentru finanțarea de aeronave cu elice și alte aeronave regionale. Primul proiect va fi finanțat cu ajutorul internetului, cu suma de 100.000 de lire sterline (125.000 de euro), creditul urmează să finanțeze achiziția unui aparat de zbor cu elice de tip ATR 42-500, cu doar 50 de locuri. Pentru susținătorii proiectului se pune la bătaie o dobândă de 10% pentru suma investită.

Companiile aeriene regionale avansează și oferă lui Bradley Ward o licărire de speranță. Creditele pentru comenzile mari de aeronave le va obține de la companii de leasing, deși implicarea unei bănci și/sau investitori fianciari din industrie se poate dovedi nu chiar atât de ieftină. Pentru achiziționarea de aparate de zbor mai mici donatorii sunt greu de găsit, se plânge Simon McNamara, președinte al Asociației Europene pentru Linii Aeriene Regionale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Crowdfunding-fuer-Regionaljets-article13486201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 21