BANI PTR UCRAINA

  • UkraineUcraina are nevoie de bani

A fost succesul opoziției ucrainiene un succes à la Pirus? După revoluție Ucraina este amenințată de haos economic. Fără miliarde de dolari care să sosească sub formă de ajutor, țara se îndreaptă către un iminent faliment. Pentru că economia Ucrainei este foarte slăbită. Iar moneda națională este amenințată de un crash.

 

După euforia schimbărilor pe scena politică din Ucraina urmează deziluzie. Țara se îndreaptă către un faliment dacă celelalte țări nu vor interveni pentru a oferi asistență financiară. Guvernul de tranziție are nevoie de suma de 35 de miliarde de dolari pentru a face față provocărilor financiare din acest an și de anul viitor. Iar banii trebuie să sosească rapid. Trezoreria a fost jefuită, țara este practic în stare de faliment, spune Arseny Yatsenyuk, ce face parte din partidul fostului premier Iulia Timoșenko.

 

Agențiile de rating au avertizat asupra profilării unei incapacități de plată. Recent Standard & Poor`s, a retrogradat Ucraina la gradul CCC, cu doar trei pași mai sus peste starea de incapacitate de plată. Iar agențiile de credit consideră că un dezastru este inevitabil.

 

După protestele ce au escaladat începând cu anul trecut, Rusia a promis în luna decembrie un ajutor de 15 miliarde de dolari Ucrainei. Iar primele 3 miliarde au fost deja plătite, dar restul au rămas în aer. După ruperea de Moscova și lovitura de stat de la Kiev, rușii au închis robinetul cu bani. Din punct de vedere economic, Ucraina nu și-a făcut deloc bine cu această răsturnare politică, deoarece a pierdut principalii donatori.

 

Conform Standard & Poor`s, Kievul va trebui să se ocupe de datorii externe în valoare de 13 miliarde de dolari în acest an.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Vom-Protest-in-die-Pleite-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 88