BANII INAPOI

  • 1.18216503.1389108388JP Morgan plătește 1,7 miliarde de dolari pentru victimele Madoff

Gigantul bancare JP Morgan este acuzată că a acoperit sistemul-bulgăre al lui Bernard Madoff. Acum, banca va plăti 1,7 miliarde de dolari victimelor sistemului. Mare parte din activitatea sa a trecut prin bancă.

JP Morgan va avea de plătit, conform datelor de la Departamentul de Justiție al SUA, o sumă de 1,7 miliarde de dolari victimelor escrocului financiar Bernard Madoff. Acesta a folosit, timp de aproape 20 de ani, cea mai mare bancă a SUA pentru operațiunile sale.

Madoff a plătit, timp de decenii, cu banii investitorilor, pentru a obține profituri de vis. La apogeu conturile lui Madoff arătau pe hârtie o valoare de peste 60 de miliarde de dolari. Escrocheria a fost descoperită în mijlocul crizei financiare iar atunci mulți investitori și-au pierdut economiile. Madoff a fost condamnat în 2009 la 150 de ani de închisoare.

O mare parte din afacerile desfășurate de Madoff au avut loc prin intermediul băncii JP Morgan. Se presupune că JP Morgan ar fi închis ochii la afacerile lui Madoff, pentru a colecta mai multe taxe și comisioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =