BANII LA FIX LA FISC

02 Ioan MihaiuBANII LA FIX, LA FISC

Intr-o săptămână  firmele trebuie sa-şi achite obligaţiile fiscale la data fixata prin lege. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj – Napoca ne aminteşte că, în situaţia în care vom înregistra obligaţii fiscale restante la data de 30.04.2014, vom fi publicaţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, conform Legii nr. 161/2003 cu modificările şi completările ulterioare.

“Agenţii economici, persoane fizice şi juridice, în condiţiile OUG 29/2011, pot beneficia de eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale restante. Pentru obligaţiile fiscale eşalonate la plată de până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi, respectiv 20.000 de lei în cazul persoanelor juridice, nu este necesară constituirea de garanţii”, spune Ioan Mihaiu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor(foto).

Acordarea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale contribuabilii necesita  îndeplinirea simultana a  mai multor condiţii: să aibă depuse toate declaraţiile fiscale potrivit vectorului fiscal, să se afle în dificultate generată de lipsa temporară de disponibilităţi băneşti,să aibă capacitate financiară de plată pe perioada de eşalonare si să aibă constituită garanţia. Să nu fie în procedură de insolvenţă şi să nu i se fi stabilit răspunderea solidară conform Codului de procedură fiscală.

„În judeţul Bihor sunt în derulare 408 înlesniri la plată. Valoarea la plată a acestora este de 73.370 de mii de lei”, a precizat Ioan Mihaiu. Asa ca banii la FISC, fix pana in 30.04.ac.
——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…….La un proces legat de evaziunea fiscala intr-o companie, judecatorul intreaba:
– Inculpat, recunoasteti ca dumnea­voastra ati incercat sa scapati de plata impozitelor si taxelor prin me­toda des­crisa mai devreme de comisarul Gar­zii Financiare?
– Sincer, nu, dar si metoda descrisa de dumnealui merita atentie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1