Banii negri platiti, nu vin intotdeauna din banii negri ai patronului

cash

Banii negri platiti, nu vin intotdeauna din banii negrii ai patronului a fost declicul care a incalzit cheful de a ridica probleme in cadrul conferintei “Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor Bihor”, desfăşurată in Centrul de Afaceri din Cetate, si care a pus ochi in ochi ( apropo,nu a fost nici o masa de prezidiu-deci, ochi in ochi), reprezentanţii firmelor bihorene şi pe cei ai autorităţilor locale şi judeţene. Intilnirea a fost organizată de BTL Design, trustul de presă Agora Group, Federaţia Patronilor Bihor şi Asociaţia Firmelor Bihorene, asortata din punct de vedere al logisticii culinare, de catre HILTON ORADEA, care la prima vedere, mi-a creat placerea unui “deja vu” de calitate, ca si cum Hilton-ul s-ar fi mutat temporar pe culoarele cetatii.

Pe scurt, treaba cu banii la negru a pornit de la faptul ca existenta muncii la negru nu face parte neaparat din angrenajul spalarii unor bani obtinuti ilegal ci pentru ca taxarea  muncii este atat de mare ca unii antreprenori prefera ca din dividende, taxate mai ieftin decat costul muncii, sa faca aceasta ilegalitate-credeti ca daca taxarea muncii ar fi mai mica, s-ar mai lega cineva la cap cu un astfel de risc, se comenta pe holuri in pauza. Si atentie, concept auzit din gura patronilor bihoreni unde, oricum munca la negru intre cei circa 175 de miii de muncitori (exact cat pensionarii bihoreni) are oricum un procent mult mai mic decat media pe tara.

Separat de acest subiect am mai retinut pentru informarea dvs, faptul ca ungurii si-au rezolvat ceva bani frumusei pentru sustinerea IMM-urilor printr-o taxa speciala pe profitul bancilor, elegant, nu?  Iata prin urmare o tema de abordat cu sange undeva, nu spun unde, dar loc important pentru perpetuarea speciei umane, tema, pe care IOAN LUCIAN de luni,noul presedinte pe tara al UNPR, sa se ia de gat cu guvernantii si sa nu renunte pana la o solutionare similara vecinilor.

Mai consemnez tot spre stiinta noastra, a tuturor managerilor, ca externalizarea unor servicii cu lucrul in firma noastra poate fi reconsiderata de ANAF, daca aveti proasta inspiratie ca diurne, cheltuieli de deplasare, etc., sa le inregistrati ca si cheltuiilei ca atare si nu ca o plata a facturii emisa de  prestatorul serviciului externalizat.

Of-ul cel mare, al binecunoscutului sustinator al bucatelii de aurtostrada bihorene, VASILE FONOAGE, a primit un raspuns pe cat de pragmatic pe atat de tipic romanesc, in opt ani opt ministri au tot promis sa rezolve autostrada Bors-Suplacu, opt indivizi care nu ar mai trebui primiti in judet si taxati precum spunea edilul oradean: “Nu îi mai credeţi pe politruci! Eu fac parte din lumea politică şi îi cunosc bine. Eu cred că singura soluţie să aduci cu picioarele pe pământ un politician atunci când spune gogomănii este să îl taxezi, ori atunci, pe faţă, ori la vot,”

Ca sa stiti cu cine s-au privit direct dar necrispat, ochi in ochi, antrprenorii participanti, la conferinta, aflati ca au  au luat parte, primarul Oradiei, subprefectul judetului,seful politiei economice, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, o doamna consilier a Administraţiei Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Am preferat sa nu-i numesc, pentru ca oricum, de numit ii numeste altcineva, asta, asa ca sa zambim pentru ce urmeaza…

regular_smile…….cum se traduce

“*** you!” în românește?

“Votați-mă”!

NASA a anunţat că, în afara de MARELE ZID chinezesc, singurul MONUMENT vizibil din spaţiu este PROSTIA politicienilor români.

Dacă România ar conduce Uniunea Europeană, ar vinde la particule vechi fasciculul acceleratorului de la CERN.

Conform unui sondaj “IRSOP”, peste 95% din populaţia României nu este de acord cu reintroducerea pedepsei cu mo.artea, pentru că pedeapsa cu viaţa le pare suficientă.

————————————————————————————————————————————————-

BONUS PENTRU RABDATORI LA CITIT…

Blestem de om sarac

Din balegi şi din cuib de cuci,
Răsar ca viermii, politruci
Şi din haznalele de bani –
Costume negre cu şnapani,
Viteji ca musca la arat!

Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,

Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Murdari în suflet şi în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici şi uzine,
Voi aţi lăsat numai ruine!
V-aţi gudurat pe lângă clerici
Cu mânăstiri şi cu biserici
Şi vile v-aţi făcut, de soi…
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
Aţi dărâmat şcoli şi spitale
Ca să vă fie vouă moale
Şi v-aţi brodit şi parlamente
Din licheluţe repetente.
Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi omorât orice dreptate,
Aţi jecmănit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu miniştri
E-o adunătură de sinistri,
Batjocura şi umilinţa
Au mai rămas la voi credinţa?
Ghiolbani de jafuri şi gherțoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
Nici dracul să nu o mai dreagă
Şi din privatizări cu fumuri
Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
Dar cum să faceţi voi vreun drum
Când urma voastră e doar scrum?
La tâlhării vă strângeţi roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu să vă lovească,
Doar bube rele să vă crească,
Ochii să îi aveţi ca napul
Şi să vă roadă viermii capul!
Să putreziţi toţi prin palate,
Toţi spulberaţi să fiţi în toate
Şi să aveţi doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 17 =