Bank of America raporteaza o scadere semnificativa a profitului

_78237138_96424808

Bank of America raporteaza o scadere semnificativa a profitului

Banca Americii a raportat o scadere mare a profitului ca urmare a unei intelegeri de multi-miliarde de dolari cu autoritățile americane. Profitul net pentru perioada iulie-septembrie a fost de 168 milioane de dolari, in scadere de la 2,5 miliarde de dolari anul trecut. Totalul veniturilor fiind de 21.4 miliarde de dolari.
Scăderea mare a profitului s-a datorat acordului in valoare de 5,3 miliarde dolari cu Departamentul de Justiție și alte agenții federale pentru solutionarea problemelor legate de ipotecare.

Cele mai multe zone ale afacerii au imbunatatit profitabilitatea, comparativ cu anul trecut. Proprietatea bancii a inregistrat o pierdere de 5.2 miliarde de dolari, insa profiturile din divizia de gestionare a activelor a crescut ușor la 813 milioane de dolari, în timp ce, cei de la divizia bancară la nivel mondial a crescut cu un sfert la  1,4 miliarde de dolari.

Afacerea piețe la nivel mondial a adus o pierdere de 875 milioane de dolari la un profit de 769 milioane de dolari.Marți, JP Morgan a raportat un profit de 5,6 miliarde de dolari pentru primul trimestru, în timp ce Citigroup a prezentat un profit de 3.4 miliarde de dolari.

http://www.bbc.com/news/business-29630621

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 13