Bank of England reduce dobânda cheie la un nivel record

RTX2JWUB

Banca centrală britanică reacționează la șocul Brexit cu o reducere a dobânzii cheie. Dobânda nu mai este la 0,50 % ci la nivelul de 0,25%. Experții se așteptau la acest pas. Și cu toate acestea este o surpriză.

La șase săptămâni după votul Brexit, banca centrală britanică a redus dobânda cheie la un nivel record. Este acum situată la 0,25%, după cum anunță Bank of England. Economiștii și brokerii se așteptau la acest pas ca urmare a incertitudinilor economice după decizia Brexit.

În prima lor întâlnire după referendumul privind ieșirea din UE, Bank of England a prevăzut o reducere a dobânzii cheie încă de la mijlocul lunii iunie și și-a declarat intenția de a o fixa la valoarea de 0,25%. Între timp mai mulți indicatori pentru dezvoltare economică au devenit mai slabi. Banca centrală a vorbit despre perspective semnificativ mai sumbre pentru conjunctura economică.

În afară de asta banca centrală a declarat că va extinde programul de răscumpărare a hârtiilor de valoare: BoE a anunțat că portofoliul construit până în anul 2012, în valoare de 375 de miliarde de lire sterline va fi extins cu obligațiuni de stat în valoare de 60 de miliarde de lire sterline. De asemenea, BoE prevede un nou program de achiziție de obligațiuni corporatiste, care va avea un volum total de 10 miliarde de lire sterline.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bank-of-England-senkt-Leitzins-auf-Rekordtief-article18340756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 12