Bankingul digital ajunge la 1 miliard de lire sterline pe zi

_76112163_76112146

Bankingul digital ajunge la 1 miliard de lire sterline pe zi, spune BBA
Potrivit unui nou studiu, tranzacţiile de pe mobil şi internet au ajuns la aproape 1 miliarde de lire sterline pe zi. Tehnologia este folosită pentru tranzacții în valoare de 6,4 miliarde lire sterline pe saptamana, in crestere de la 5,8 miliarde de lire anul trecut, în conformitate cu studiul Asociatiei Bncherilor britanici și EY. Aceştia nu au evidențiat proporția de tranzacții efectuate de pe telefoanele mobile, dar au menţionat că suma a crescut brusc.

În urma cercetărilor s-a constatat că, în medie, 15.000 de aplicații bancare au fost descărcate în fiecare zi în acest an. În total, 14,7 milioane de aplicații bancare au fost descărcate, o creștere de 2,3 milioane din ianuarie. Cu toate acestea, raportul a constatat că mulți clienți încă preferă internet bankingul pe telefoanele mobile pentru tranzacții mari.

În ciuda popularității internetului si al bankingului digital, rezultând într-o scădere bruscă în utilizarea de zi cu zi a sucursalelor bancare, studiul a declarat că acestea au rămas totuşi importante pentru “anumite momente”, cum ar fi creditele ipotecare, sau evaluarea optiunilor financiare.
http://www.bbc.com/news/business-28206341

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =