BANKINGULESTE ESENTIAL, BANCILE NU, DE ACEEA VOM PLATI DE PE MOBIL

2-format530Cont curent pentru smartphone
Tot mai multe și mai multe start-up-uri fac concurență sistemului bancar clasic. Aceștia construiesc aplicații plătite, intermediază credite și ajută la investiții. Sunt de multe ori mai rapide și mai ieftine.

Jonas Piela își uită de multe ori portmoneul acasă. Dar nu smartphone-ul. Acesta este motivul pentru care el își deranjează deseori banca cu faptul că nu oferă o aplicație rezonabilă prin care el să poată plati cu telefonul mobil în cafenea, spre exemplu. Sau banii ce ia împrumutat de la cineva să îi poată transfera rapid prin SMS. Acum, Piela a dezvoltat, împreună cu alți 8 camarazi un cont curent propriu. Un cont curent doar pentru smartphone.

Depunerile și retragerile sunt sortate automat în categorii, cum ar fi chirie sau cumpărături. Cu cardul Avuba se pot face bani și de asemenea se pot retrage gratuit bani de la orice bancomat. Acest lucru este revoluționar. Mai ales pentru că Avuba este o companie de tehnologie. Nu este o bancă.

Precum acest Piela, mulți aduc în prezent multe start-up-uri vin pe piață și fac concurență sistemului bancar clasic. Ei construiesc aplicații de plată pentru smartphone-uri ce oferă credite online sau ajută la plasarea de investiții. În scena de pornire acestea sunt numite Fintechs, un geamantan de termeni de finanțe și tehnologie. După ce companiile tehnice au resursele online, acestea modifică pentru comerțul cu cărți, muzică sau haine, iar acum se îndreaptă către sectorul bancar. Deoarece clienții start-up urmăresc să câștige nativii digitali pentru ei, tineri care cresc cu internet și smartphone. Aceștia vor să arate că sectorul bancar este ușor, rapid și comod. Aici se mai adaugă și declarația fondatorului Microsoft, Bill Gates, care spune că Bankingul este esențial, băncile nu sunt.

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-06/geldgeschaefte-online-apps-startup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =