Baosteel concureaza ArcelorMittal

80152131

ArcelorMittal este cel mai mare concern producător de oțel din lume. Dar acum apare o concurență majoră din China: grupul Baosteel vrea să se implice în cadrul grupului Wuhan Iron and Steel. În cazul unei preluări complete ar putea să se formeze al doilea cel mai mare concern de acest gen din lume.

În China doi mari producători de oțel au anunțat că vor să fuzioneze pentru a crea al doilea cel mai mare concern de acest gen din lume, după ArcelorMittal. Grupul Baosteel va emite acțiuni noi către proprietarii acțiunilor Wuhan Iron and Steel, iar astfel concernul va fi încorporat complet, anunță ambele companii de stat. Alte detalii nu au fost dezvăluite.

Baosteel și Wuhan Iron sunt în prezent pe locurile cinci și unsprezece în clasamentul celor mai mari producători de oțel din lume. Împreună ele au atins capacitatea de 60,7 milioane de tone de oțel anul trecut, după cum arată cifrele Asociației Mondiale a Oțelului.

În China se produce circa o jumătate din totalul cantităților de oțel din lume. Supracapacitatea de producție din țară este estimată la câteva sute de milioate de tone. Oțelul ieftin menține prețurile mici peste tot în lume și afectează puternic producătorii europeni și americani.

Republica Populară a promis, la presiunile susținute ale partenerilor săi, că își va reduce capacitatea de producție oțel până în anul 2020 cu 100-150 de milioane de tone. În prezent capacitatea totală de producție oțel a Chinei se ridică la 1,2 miliarde de tone anual.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Baosteel-will-Wuhan-Iron-schlucken-article18682001.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 90