Barack Obama va face o vizita istorică în Cuba în luna martie

 

_88324206_88324205

Președintele american Barack Obama a confirmat că va vizita Cuba în luna martie, ca parte a unei călătorii mai amplă în America Latină. El va fi al doilea președintele american din istorie care va vizita capitala insulei Havana, după 90 de ani. Republicanii au criticat vizita, spunând că nu ar trebui să aibă loc în timp ce familia Castro este la putere. Washington și Havana şi-au restaurat legăturile diplomatice în luna iulie anul trecut, SUA diminuând restricțiile pe călătorie și comert, după o înghețare de 54 de ani.

Președintele american a confirmat vizita sa în Cuba într-un post pe Twitter, spunând: “Luna viitoare, voi călători în Cuba pentru a avansa progresul și eforturile noastre care pot îmbunătăți viața poporului cubanez .” El va fi insotit de sotia sa, Michelle, programand vizita pe 21 – 22 martie înainte de a pleca spre Argentina, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Vizita lui Obama ar putea coincide cu semnarea unui acord de pace în Havana între guvernul columbian și rebelii din grupul FARC pentru a pune capăt războiului civil din această țară, acord care va avea loc până la 23 martie. Acordul a fost încurajat de guvernul cubanez.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-35601534

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25