Barack Obama va insista ca Donald Trump să menţină normalizarea relaţiilor cu Havana – Casa Albă

57f6189f95f9cfd27d15533d

Barack Obama, preşedintele american în funcţie, va pleda în favoarea continuării relaţiilor de normalizare dintre SUA şi Cuba, a comunicat Casa Albă, insistând că împiedicarea acestui lucru ar dăuna intereselor ambelor state, informează Reuters.

Ben Rhodes, consilier prezidenţial adjunct pentru Siguranţa Naţională, a declarat că actuala Adiminstraţie speră să determine viitoarele organe executive ale preşedintelei ales Donald Trump să menţină politica Obama, în ciuda ameninţărilor republicanului de a anula normalizarea relaţiilor cu statul cubanez. În prima zi de campanie, Trump s-a deplasat la Miami, unde a discutat cu un grup de cubanezi stabiliţi în SUA. Trump a promis că va menţine embargoul impus Cubei.

“Cuba este şi se va afla mereu pe lista priorităţilor, de aceea preşedintele Obama va insista că aceasta este abordarea corectă a intereselor SUA”, a comunicat Rhodes în cadrul unei teleconferinţe.

Anterior, Cuba a anunţat că speră să semneze cel puţin jumătate dintre cele 12 acorduri cu Statele Unite înainte ca magnatul Donald Trump să fie investit în funcţie pe data de 20 ianuarie 2017.

În decembrie 2014, Obama a anunţat normalizarea relaţiilor cu statul cubanez, după o perioadă de peste 50 de ani de ostilităţi. În iulie 2015, cele două state şi-au redeschis ambasadele, dar blocada a rămas în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1