BARBATI vs FEMEI

googles-glass-foundry-developers-workingBărbatul vs Femeia la locul de muncă

În zilele de astăzi se pare că încă există o ”luptă” între femei și bărbați când vine vorba de locul de muncă. Revista ”Elle” a realizat un studiu, întrebând mai multe femei și bărbați ce părere au despre: avansarea în carieră, împărtășirea propriei părerei, despre conducerea unei echipe. Ambele sexe au recunoscut că femeile încă sunt discriminate când vine vorba despre salar, dar totuși este diferit modul în care văd progresul realizat până în prezent.

Când vine vorba despre a-ți susține propria părere, 58% dintre bărbați au spus că nu le este frică să își impărtășească ideile, si doar 51% dintre femei. Curajul la ambele sexe vine odată cu acumularea experienței.

Bărbații au mai mult curaj să ceară o mărire a salarului. 53% dintre femeile intervievate au spus ca nu au cerut niciodată o mărire a salarului, iar dintre bărbați doar 40%. Și în această situație, ambele sexe au mai mult curaj cu cât au o experiență mai bogată.

Bărbații sunt mai bine plătiți ca și femeile. 31% dintre femei au spus că dacă ar fi bărbați ar fi plătite mai bine și 20% dintre bărbați au recunoscut că ar fi mai prost plătiți dacă ar fi femei.

Jumătate dintre bărbații supuși interviului și două treimi dintre femei au spus că femeile sunt examinate mai aspru la locul de muncă.

Majoritatea bărbaților cred că guvernul a luat destule măsuri pentru ca femeile să aibă drepturi egale, dar numai 29% dintre femei sunt de aceași părere.

46% dintre bărbați și 51% dintre femei sunt de părere că nu sunt mai multe femei care conduc afaceri deoarece ele sunt preocupate mai mult de familie. 35% dintre bărbați și 34% dintre femei sunt de părere că femeile nu sunt suficient de puternice pentru a fi în poziții de conducere.

În concluzie, mai mulți bărbați (56%) decât femei (39%) sunt dispuși să pună cariera înaintea familiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 7