Bărbații fondează mai multe start-up-uri

imago73043327h

Pe scena europeană a start-up-urilor doamnele sunt slab reprezentate. După cum reise din al doilea cel mai important monitor al start-up-urilor europene, cota femeilor germane în fondarea de start-up-uri nu s-a modificat în perioada recentă. Iar liderul pare fără rival.

Start-up-urile din Europa sunt fondate în special de bărbați, se arată într-un studiu. Proporția de fondatori de sex feminin este relativ neschimbată, la 14,8%, se spune într-o prezentare al celui de-al doilea monitor european de start-up-uri (ESM) de la Berlin.

În Germania doar 13,8% din noile firme mici fondate aparțin unor doamne sau domnișoare. Lider în domeniu este Marea Britanie cu o proporție de 33,3%. Studiul efectuat la cererea European Startup Network au fost fondate 2515 start-up-uri ce au angajat un total de 23.774 de angajați din 18 țări diferite. Datele au fost adunate în lunile august și septembrie.

În medie fondatorii din Europa au o vârstă de 29,9 ani. 79% au naționalitatea țării în care s-a fondat start-up-ul. Cea mai mare provocare este menționată de fiecare al cincilea fondator (19,5%) ca fiind domeniul “vânzări și atragerea clienților”. Antreprenorii vor să contracareze aceste probleme printr-o orientare tot mai pronunțată către mediul internațional, dar și prin colaborarea cu companii stabile și cu tradiție.

Pentru a crește și pentru a câștiga noi clienți, start-up-urile europene caută acces la piețe străine. Internaționalizarea este însă îngreunată de condițiile cadru impuse de mediul politic, explică directorul Asociației Federale a Startup-urilor Germane, Florian Nöll. O mare bătaie de cap sunt diferențele de legislație și regulamentele dintre țări.

Nöll a cerut politicienilor europeni să creeze noi condiții-cadru pentru acest mediu de afaceri. Este nevoie de o piață unică europeană pentru capital și unificarea sistemelor digitale. Ancheta a mai arătat că multe companii proaspăt fondate caută cooperare cu firme care au deja tradiție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Vor-allem-Maenner-gruenden-Start-ups-article19165876.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 2