Barcelona va plati 5.5 milioane de dolari in amendă pentru a soluționa cazul transferului lui Neymar

Barcelona's Brazilian forward Neymar celebrates a goal during the Spanish "Copa del Rey" (King's Cup) final match FC Barcelona vs Sevilla FC at the Vicente Calderon stadium in Madrid on May 22, 2016. / AFP / JOSEP LAGO        (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)

Barcelona’s Brazilian forward Neymar celebrates a goal during the Spanish “Copa del Rey” (King’s Cup) final match FC Barcelona vs Sevilla FC at the Vicente Calderon stadium in Madrid on May 22, 2016. / AFP / JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)

 

Campionii Spaniei, Barcelona au fost de acord să plătească un 5.5 milioane de euro amenda pentru a evita un proces de evaziune fiscală care implică transferul starului brazilian de fotbal, Neymar. Într-o declarație, clubul a recunoscut “o eroare în planificarea fiscală” asupra transferului din 2013, cand l-a cumparat pe Neymar de la Santos Catalonia pentru o taxă raportată de 57 milioane de euro.

Autoritățile spaniole au afirmat că Barcelona a subevaluat transferul în scopuri fiscale, acuzatia fiind negata de club. Membrii consiliului de administrație a clubului au votat 14-2 în cadrul unei reuniuni de pe 13 iunie să plătească amenda și să absolve actualul președinte, Josep Maria Bartomeu și fostul președinte Sandro Rosell de la orice vina in transferul lui Neymar. Autoritățile fiscale spaniole au inceput sa investigheze afacerea dupa ce grupul de investiții brazilian DIS, care deținea 40% din drepturile sportive ale lui Neymar, a susținut că nu a primit o compensație integrală pentru transfer.

Barcelona susține că a plătit 17 milioane de euro clubului Santos și 40 milioane de euro părinților pentru Neymar, cu o taxa de transfer totala de 57 milioane de euro, dar anchetatorii susțin că totalul real a fost mai aproape de 83 milioane de euro. În declarație, Barcelona a sustinut ca plătirea amenzii a fost un “pas pozitiv”, care a pus capăt unei situații de incertitudine viitoare in planurile economice și sportive ale clubului.

http://www.ibtimes.co.uk/barcelona-pay-5-5m-fine-settle-neymar-transfer-case-1565313

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 21