Barclays numeşte un nou director executiv

_86090248_86090247

Barclays numeşte un nou director executiv

Barclays este de aşteătat să numească fostul bancher JP Morgan, James “Jes” Staley ca noul director executiv. Se subînțelege, deoarece consiliul Barclays a aprobat numirea lui Staley, iar un anunț oficial va fi făcut în două săptămâni. Directorul executiv precedent al Barclays , Antony Jenkins, a fost concediat în iulie, după discuţiile cu membrii consiliului de administrație.

Staley lucreaza in prezent pentru un fond de hedging din SUA, Blue Mountain Capital Management. Consiliul Barclays a fost de acord cu numirea acestuia in functie, asteptând aprobarea autorităţilor de reglementare înainte de a face un anunț oficial.

Conform relatărilor BBC News, problemele cu care se confruntă sectorul bancar, inclusiv salvarea finanțată de contribuabili a Royal Bank of Scotland, îngrijorează cetăţenii de faptul că Londra își pierde poziția de centru bancar global.

Numirea lui Staley ar putea fi văzută ca o reînviere a acestei poziții. Actiunile Barclays au scăzut cu 2,8%, la 249.20p  după anunţ. James Staley, în vârstă de 59 de ani, este un fost director executiv al bancii de investitii JP Morgan Chase. Acesta a petrecut mai mult de 30 de ani de cariera înainte de aderarea la fondul de hedging BlueMountain Capital Management în 2013.

http://www.bbc.com/news/business-34512071

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 24