Barclays se teme

  • barclays-geldautomaten-in-londonBarclays se teme

Banca britanică Barclays, implicată în numeroase scandaluri, are o nouă problemă. O publicație britanică a dezvăluit că băncii i-au fost furate și apoi vândute datele a 27.000 de clienți. Banca mulțumește publicației și deschide o anchetă.

 

Băncii britanice Barclays se presupune că i-au fost furate și apoi vândute mai departe datele a aproximativ 27.000 de clienți. Acest lucru reiese dintr-un raport al publicației britanice “Mail on Sunday”. Un purtător de cuvânt al băncii a anunțat că au fost deschise investigațiile în acest sens. Informațiile au fost trimise de asemenea autorităților de reglementare.

 

Banca va lua toate măsurile necesare pentru a informa clienții afectați, astfel încât aceștia să își poată restitui siguranța datelor. Datorită faptului că acesta este un fapt criminal, banca cooperează deplin cu autoritățile pentru a descoperi autorii, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Potrivit informațiilor oferite, datele clienților sunt o mină de aur pentru dealeri pentru că acestea sunt foarte detaliate. Concret, datele, inclusiv numere de pașapoarte și informații medicale, au fost vândute pentru aproximativ 50 de lire sterline pe înregistrare. Printre altele, se presupune că datele includ și înregistrări privind cât de mult sunt gata să riște clienții în tranzacțiile lor financiare.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/britische-grossbank-daten-von-barclays-kunden-gestohlen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 14 =