Barieră plutitoare care curăță oceanele

TOCPrototype-UHD 

Zeci de mii de articole din plastic plutesc, potrivit celor de la WWF, pe fiecare kilometru pătrat din mare, iar aceste deșeuri sunt responsabile pentru moartea multor vietăți. Un tânăr olandez vrea să schimbe acest lucru prin invenția sa – “The Ocean Cleanup”, prin care el vrea să curețe mările planetei de deșeuri.

Printr-un sistem pe cât de simplu, pe atât de eficient, un tânăr olandez vrea să “pescuiască” milioane de tone de deșeuri din plastic din oceanele planetei. Boyan Slat, în vârstă de 21 de ani, a prezentat prototipul invenției sale la Scheveningen bei Den Haag. Sistemul constă dintr-o barieră plutitoare lungă de sute de kilometri formată din corpuri plutitoare și pânze care ar trebui să scoată bucățile de plastic din apă.

Două brațe lungi de câte 50 de km fiecare, care sunt atașate de fundul mării, vor forma un mecanism în formă de “V”. Slat vrea să profite de pe urma curenților marini, care ar arunca deșeurile în acest sistem de colectare. “De ce să umblăm noi după deșeuri, dacă pot veni ele la noi?” se întreabă tânărul inventator în cadrul conferinței de presă.

North-Sea-unveiling1

De joi va intra în funcțiune un prototip cu o lungime de o sută de metri, la 23 de kilometri în largul coastei olandeze, pentru o durată totală de un an. În acest timp Slat vrea să își controleze constant invenția din cauciuc, poliester și țesături, la nevoie o va vizita și o va repara. Cea mai dură platformă plutitoare din lume, după cum a numit-o însăși inventatorul său, poate suporta greutăți de până la 80 de tone și poate prinde particule mici de până la un milimetru.

http://www.n-tv.de/wissen/Schwimmende-Muellbarriere-fischt-Plastik-weg-article18017641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42