BASF câștigă mai puțin

37633358

Prețurile scăzute la petrol și gaze naturale au afectat semnificativ bilanțul concernului chimic BASF, chiar și în al doilea trimestru. De asemenea, afacerile cu substanțe chimice de bază au mers mai prost ca urmare a prețurilor reduse.

Cea mai recentă recuperare a prețului la petrol nu aduce nici un fel de îmbunătățiri pentru afacerile concernului BASF. În al doilea trimestru profitul operațional (Ebit) neajustat a scăzut cu 16% la 1,7 miliarde de euro, după cum anunță compania de la Ludwigshafen. Analiștii s-au așteptat și ei la același lucru. Vânzările au scăzut cu 24% la 14,5 miliarde. Cauzele sunt despărțirea de comerțul cu gaze naturale și stocare acestora, precum și afacerile mai proaste cu produse chimice de bază, datorită prețurilor în scădere. Chiar și efectele valutare negative au pus presiune pe bilanț.

Perspectiva lor pentru anul 2016 rămâne neschimbată și astfel un obiectiv provocator în acest mediu de piață volatil  este puternic dependent de dezvoltarea viitoare a prețului la petrol, spune directorul executiv Kurt Bock.

Pentru anul 2016 Bock estimează în continuare un profit operațional neajustat sub nivelul anului trecut, fiind luat în calcul un minus de până la zece procente. Vânzările au scăzut considerabil datorită despărțirii de afacerile cu comercializarea de gaze naturale, care au fost cedate către gigantul rus Gazprom.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BASF-verdient-weniger-article18281586.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2