BASF vrea să crească

60284966

BASF vrea să crească

Gigantul chimic BASF a implementat un nou program de economisire. Programul “DrivE – Drive Efficiency” ar trebui să se deruleze între anii 2016 și 2018 și apoi de la finele anului 2018 să contribuie la rezultatul companiei cu o sumă de un miliard de euro.

Cel mai mare concern chimic din lume, BASF, se gândește la viitor și își fixează noi obiective pe termen mediu. În ciuda unui mediu provocator, BASF rămâne cu obiectivul de a crește și de a face concernul mai profitabil, spune CEO-ul Kurt Bock la o reuniune pe tema pieței de capital.

Pentru anii ce urmează concernul are obiectivul de a-și crește cifra de afaceri ceva mai rapid decât ritmul producției globale de articole chimice. În cazul rezultatului Ebitda compania vrea să crească semnificativ mai rapid decât ritmul producției globale de articole chimice. Bock spune că, compania va continua să producă valoare. Conceptul lor de administrare le-a asigurat succesul în ultimii 150 de ani, iar acesta va contribui în același sens și în viitor.

De asemenea, BASF a anunțat un alt program de economisire pentru anii 2016-2018. Cu programul “DrivE – Drive Efficiency” se va obține o contribuție anuală la rezultatul net de un miliard de euro, începând cu anul 2018.

De asemenea BASF vrea să reducă nivelul investițiilor la un nivel situat puțin peste cel al amortizării, după ce ani de zile a investit în proiecte masive de investiții. Pe lângă asta, BASF depune în continuare mare efort pentru un flux mare de numerar. Din anul 2010 până în 2014 BASF a generat peste 15 miliarde de euro în cash flow. În acești cinci ani BASF a achitat de asemenea 12 miliarde euro ca dividende.

CFO-ul companiei, Hans-Ulrich Engel, a declarat că ei doresc ca în continuare să obțină randamente atractive. Obiectivul lor este de a înregistra beneficii mari raportate la costurile lor de capital. Vor continua cu scopul de a-și majora dividendele anuale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BASF-will-noch-schneller-wachsen-article16025196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7