BATALIA PENTRU ALSTOM INTRE GE SI SIEMENS

General Electric CEO Jeffrey Immelt received at the Elysee Palace

Ofertă mai bună pentru Alstom
În bătălia licitării pentru grupul industrial francez Alstom, grupul american General Electric a refăcut oferta sa. Se presupune că a promis 1000 de noi locuri de muncă în Franța. Siemens își păstrează aparent timp până să lanseze oferta finală.

În lupta pentru preluarea Alstom, General Electric face o mutare. CEO-ul GE, Jeff Immelt a declarat că a promis președintelui francez François Hollande la o reuniune de miercuri că va crea 1000 de locuri suplimetare în Franța, în decurs de trei ani. Conform Biroului de la Paris al Președintelui, GE a oferit în jurul valorii de 12,4 miliarde de euro pentru Alstom Power Engineering, ce este curtat și de Siemens. Dar în acest moment guvernul socialist condus de Hollande și-a exprimat îngrijorarea cu privire la oferta GE, dată fiind rata ridicată a șomajului din țară și a îndemnat astfel Siemens la o contra ofertă.

Atât GE cât și concurentul german Siemens sunt interesați în primul rând de divizia de tehnologie energetică a Alstom. GE intenționează ca prin intermediul Alstom să creeze un adevărat lider pe piața mondială cu sediul în Franța. Siemens intenționează să prezinte cel târziu pe 16 iunie o ofertă, conform șefului pe Franța, Christophe de Maistre. Compania franceză, ce construiește, printre altele, trenuri TGV este considerată a fi prea mică pentru a putea supraviețui singură pe termen lung.

Inițial managerii Siemens au dorit să decidă în această săptămână dacă atacă oferta GE sau nu. Alstom recomandă un comitet special pentru ofertă. Siemens a propus, de asemenea, înființarea unui joint-venture care să fie controlat de partea franceză. Astfel două companii europene puternice ar putea lucra împreună în domeniile transportului și energiei.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/alstom-uebernahme-general-electric-verspricht-1000-jobs-in-frankreich-a-972189.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =