Batalia sindicatelor separate la caile ferate germane

49513634

Deutsche Bahn intenționează să prezinte o nouă ofertă
În disputa salariilor cu Deutsche Bahn, grupul intenționează să închie un raport, să prezinte o nouă listă de tarife sindicatelor. În scopul de a evita escaladările inutile, uniunea sindicală GDL a mecanicilor de locomotivă și de transport feroviar și uniunea de transport ECG vor revizui duminică propunerea pentru un pact de cooperare, a declarat Ulrich Weber, membru al boardului de conducere pentru Bild am Sonntag.

Negocierile colective au fost catalogate ca fiind neconcludente, saptamina trecuta, după a treia rundă. Căile ferate au prezentat o ofertă care prevede plata unei sume unice de 350 de euro pentru cei aproximativ 20.000 de mecanici de locomotivă, pentru a doua jumătate a anului 2014. GDl consideră oferta ca fiind o ofensă și a anunțat o acțiune de protest.

În același timp, căile ferate a încurajat GDL și ECG să își stabilească de comun acord reguli pentru negocieri colective. Contextul este lupta pentru putere a sindicatelor la întrebarea cine ar trebui să conducă negocierile pentru grup. Până în prezent s-a stabilit în mod clar că GDL negociază pentru aproximativ 20.000 de mecanici de locomotivă și ECG pentru aproximativ 140.000 de angajați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-will-neues-Angebot-vorlegen-article13477296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 12