Bateriile BMW au o durată de viață de 15 ani în vehicule electrice

Directorul depatamentului de dezvoltare baterii, Andreas Raith, a fost intervievat de CarAdvice și a declarat că bateriile cu litiu-ion din automobilele hibrid și complet electrice sunt proiectate să funcționeze 15 ani sau mai mult.

Nu avem nici un motiv de îngrijorare pentru performanțele automobilelor electrice BMW, pentru că, compania a avut de la început intenția de a obține baterii care să păstreze 70% din capacitate chiar și după 15 ani de utilizare. Datele colectate din utilizare până în prezent indică faptul că rezultatele sunt peste așteptări.

Speranța de viață pentru BEV (Battery Electric Vehicle) și PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) este similară ca și cea pentru mașini ICE (Internal Combustion Engine). Pentru a face bateriile mai durabile, BMW utilizează un sistem de management termic, care include și un sistem de răcire cu lichid.

Andreas Raith a declarat că nu este doar o strategie de marketing, aceste baterii sunt proiectate să dureze la fel de mult ca și vehiculul. Aceste afirmații pot fi demonstrate cu datele colectate din teren de la flota existentă de vehicule hibride de tip plug-in. Toată lumea din această industrie este îngrijorată cu privire la durata de viață a bateriilor, iar comunitatea inginerilor ca întreg are o abordare foarte conservativă pentru protejarea bateriilor.

BMW Batteries Have 15-Year Life In EVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 16