Băutorii de bere pot dezvolta ritmuri neregulate ale inimii

Oktoberfestul din München ar putea părea un local puțin probabil pentru un proiect de cercetare medicală, dar oamenii de știință germani au studiat participanții la festival și au constatat că băutura socială moderată poate duce la aritmii – ritmuri neregulate ale inimii – la oameni sănătoși.
Folosind un respiralyzer de mână, cercetătorii au testat 3,028 de bărbați și femei care au băut, dar nu au incalcat legea. Le-au fost facute EKG-uri pentru a testa funcția inimii.

Mai mult de un sfert din grup aveau o afecțiune numită tahicardie sinusală, marcată de o frecvență cardiacă de repaus de peste 100 batai pe minut. Aproximativ 1 până la 2% din populația generală au repetat episoade de tahicardie, care, în unele cazuri, pot prezenta riscuri.

Ei au descoperit, de asemenea, niveluri ușor crescute, dar nu semnificative din punct de vedere statistic, ale altor tipuri de bătăi neregulate ale inimii, incluzând palpitațiile cardiace ale fibrilației atriale, o situație potențial gravă. Aritmii au crescut cu nivele mai ridicate de alcool în respirație.

Autorul principal, dr. Moritz F. Sinner, profesor asistent de cardiologie la Spitalul Universitar din München, a spus că, la majoritatea oamenilor, rata cardiacă crescută va scădea, pe măsură ce concentrațiile de alcool vor fi mai nici. El suspectează că “persoanele susceptibile de a dezvolta aritmii din cauza unor afecțiuni nediagnosticate ar putea dezvolta o aritmie sub stresul alcoolului”, și că unii ar putea ajunge să necesite tratament.

https://www.nytimes.com/2017/04/26/well/eat/beer-drinkers-may-develop-irregular-heart-rhythms.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=8&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 44