Bavaria intenţionează să stabilească o alianţă cu ţările din Europa Centrală cu care schimburile comerciale depasesc pe cele franco-britanice

Bavaria intenţionează să stabilească o alianţă cu ţările din Europa Centrală, a declarat şeful executivului landului situat în sud-estul Germaniei, Horst Seehofer – care este şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) -, după convorbirile avute vineri, în localitatea bavareză Seeon, cu premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

Seehofer a adăugat că îşi va concentra eforturile pe intensificarea cooperării între Bavaria şi ţările central-europene, în condiţiile în care valoarea schimburilor comerciale între landul german şi Grupul de la Vişegrad (Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia) a depăşit-o deja pe cea a comerţului între Franţa şi Marea Britanie.

Liderul grupului parlamentar al CSU, Alexander Dobrindt, a estimat că ‘Ungaria apără frontierele externe (ale UE) în conformitate cu statul de drept’.

”În calitate de membră a Uniunii Europene, a spaţiului Schengen şi a NATO, Ungaria este un negociator important al problemelor strategice la nivel european”, a subliniat Dobrindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5