Bayer aduce divizie de plastice pe piața de valori

3kx02132

Bayer aduce divizie de plastice pe piața de valori
Compania chimică și farmaceutică bayer se repziționează. Trimite fiica ei de la Leverkusen pe ringul de dans. Zona este în creștere mai lent decât celelalte două. Pentru acțiunile Bayer, acest lucru ar putea avea consecințe.

Compania chimică și farmaceutică Bayer se va concentra în viitor pe domeniile de produse farmaceutice și agrochimice. Cum au împărtășit cei de la Leverkusen, afacerile cu plastice doresc să le administreze separat în următoarele 12-18 luni de zile și să le aducă la bursă sub numele de MaterialScience. Consiliul de Supraveghere a grupului membru DAX a dat joi acordul în unanimitate pentru acest proiect. Pe piața de capital acțiunile Bayer au crescut cu peste 5%.

Wall Street Journal a raportat deja anunțul unei vânzări iminente a unei părți din grup, iar valoarea acesteia este estimată la 8 miliarde e euro. Potrivit Bayer, cu propria afacere cu plastic, face din grup a patra cea mai mare compania de produse chimice din Europa. Noua compania va avea aproximativ 16.800 de angajați în întreaga lume, inclusiv 6500 doar în Germania. Compania va avea un nou nume corporativ și va avea sediul la Leverkusen.

Bayer a anunțat de asemenea un program de austeritate și va elimina 700 de posturi de la divizia de materiale plastice, care suferă datorită concurenței crescânde din direcția continentului asiatic. În 2014 a resimțit deja acest efect în prima jumătate a anului.

http://www.teleboerse.de/aktien/Bayer-bringt-Kunststoff-Sparte-an-die-Boerse-article13631016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 15