Bayer nu poate livra aspirina de urgență

Aspirina lichidă este folosită ca agent de subțiere a sângelui în cazul durerilor foarte puternice și a infarctului. Pentru concern acest agent reprezintă o afacere profitabilă, pentru că nu are concurență. Dar un anumit preparat s-ar putea să nu fie disponibil timp de luni de zile.

Bayer are dificultăți în aprovizionarea spitalelor cu aspirina sa lichidă, într-o anumită formă de dozaj. Afectate sunt aspirina intravenoasă 500 mg, care este administrată în formă lichidă în soluții injectabile sau perfuzabile, declară un purtător de cuvânt al Bayer, confirmând un raport al publicației Spiegel. Agentul este utilizat în tratamentul durerilor severe și poate fi inclus în ameliorarea simptomelor infarctului miocardic acut.

Motivul din spatele dificultăților de livrare sunt întreruperile de producție legate de calitate. Purtătorul de cuvânt nu a dorit să ofere detalii. S-ar putea să fie vorba despre o incapacitate de livrare în toate mărimile de ambalaje. Bayer a estimat că vor exista în total restricții prelungite pe o perioadă de aproximativ șase luni.

Bayer ar putea utiliza în loc de aspirină intravenoasă tablete cu conținut 150 sau 300 mg, în cazul infarctului miocardic. Acestea nu își fac însă efectul la fel de rapid ca și dozarea intravenoasă, însă sunt considerate la fel de eficiente, raportează jurnaliștii de la Spiegel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bayer-kann-Notfall-Aspirin-nicht-liefern-article19949027.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5