Bayer nu vrea porumb modificat genetic

branchenkenner-werten-die-juengste-erhoehung-bayer-s-als-signal-fuer-noch-hoehere-gebote

Prin achiziția Monsanto, Bayer devine unul dintre cei mai mari furnizori de semințe și produse de protecția plantelor din lume. Chiar dacă achiziția are foarte mult sens din punct de vedere strategic, criticii le strică planurile.

Concernul de produse chimice și farmaceutice de la Leverkusen pe nume Bayer vrea ca după fuziunea cu compania americană Monsanto să elimine metodele controversate ale acesteia. Werner Baumann, director executiv la Bayer, a declarat într-un interviu pentru “Süddeutschen Zeitung” că prelurea Monsanto nu a fost efectuată în vederea comercializării de plante modificate genetic în Europa.

Dacă compania va decide să renunțe la utilizarea de semințe modificate genetic, atunci Bayer va accepta acest lucru. Și nu se va încerca utilizarea acestora prin rute ocolitoare. Monsanto a încercat la începutul acestui deceniu să promoveze utilizarea de plante modificate genetic în Europa, ciocnindu-se de critici vehemente. Decizia a fost un eșec total. Însă managerul Bayer anunță că sub conducerea sa aceste practici vor fi eliminate complet.

La Bayer există o abordare pe bază de parteneriat, care pune pe primul loc satisfacția clienților și a tuturor grupurilor sociale atașate. Conform acestor declarații se va introduce și producția de semințe combinate. De asemenea, se va căuta din nou dialogul cu criticii.

Prealuea Monsanto este cea mai scumpă achiziție de acest gen făcută vreodată de o companie germană. Bayer vrea să plătească pentru producătorul de semințe suma de 66 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, preluarea trebuie să fie avizată de autoritățile concurențiale din 30 de țări.

Prin această achiziție Bayer va deveni unul din cei mai mari furnizori de semințe și produse de protecție a plantelor din lume. Această tranzacție are foarte mult sens, spun experții, pentru că cele două companii se completează reciproc. Monsanto este însă de câțiva ani în atenția criticilor europeni pentru că produce plante modificate genetic. Nu în ultimul rând, compania utilizează controversatul ierbicid “glifosat” în culturile sale, substanță suspectă de a fi cancerigenă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bayer-will-keinen-genveraenderten-Mais-article18821121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 18