Bază nucleară scoţiană Faslane primeşte 500 milioane de lire în investitii

clyde-naval-base

Bază nucleară scoţiană Faslane primeşte 500 milioane de lire în investitii

Cancelarul George Osborne a anunțat investiţii în valoare de 500 milioane de lire ( 680 milioane de euro) pentru baza submarină a Royal Navy, Faslane, o miscare care, spune el va crea mii de locuri de muncă. Banii vor fi cheltuiți pe o perioada de 10 ani de la ascensoarele navelor, pereți marini, debarcadere și alte facilități de infrastructură, munca fiind programată să înceapă în 2017, a raportat BBC News.

Faslane situată pe fluviul Clyde este de origine din arsenalul nuclear al Marii Britanii, submarinele Trident, și este una dintre cele trei baze Royal Navy, alături de Portsmouth și Devonport. Osborne, care urmează să viziteze baza, a declarat că “investiția asigura raminerea instalatiei scoțiane ca centr de operațiuni submarine din Marea Britanie pentru generația următoare”.

Cu toate acestea anuntul a fost criticat de către deputații scoțieni, care doresc ca armele nucleare să fie eliminate din Scoția și programul Trident să fie dezmembrat. Ministerul Apărării intenționează să mute toate submarinele Marii Britanii in Scoția până în 2020, si noi submarine clasa Succesor, de asemenea, setate pentru a fi baza Faslane, în 2028.

În prezent, există 6.700 contractori si angajati militari și civili la Faslane iar numărul probabil va creşte la 8200, până in 2022, o dată ce mai multe submarine vor fi mutate la baza.

http://www.ibtimes.co.uk/scotlands-faslane-nuclear-base-get-500m-investment-1517786

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 48